Så blev det atter den tid på måneden, hvor ClubAalborg kunne byde velkommen og indenfor på en af Aalborgs absolutte yndlingsspisesteder.
På en kold regnvejrsdag, eller nærmere bestemt onsdag den 24. april kl 18.30, åbnede folkekære MEAT deres døre for en masse gæster, der havde købt billet til aftens arrangement via deres månedlige goodiepack, og lukkede os ind i varmen! Restauranten var afsat kun til os, så vi helt eksklusivt kunne få lov til at smage på nogle af restaurantens signaturretter og vine til en uhørt skarp pris.
MEAT tog allerede imod deres mange gæster i døren med (som altid) et stort smil på læberne – og bordene var dækket flot op. Her omkring sad familier, par og venner og ventede i spænding på, at der skulle skåles i det første glas vin, og den første ret ville blive serveret foran dem.
I midten af restauranten lød et kling på vinglasset, og MEAT begyndte at byde gæsterne officielt velkommen og præsentere dem for temaet for aften. Temaet var MEAT sharing. Det var faktisk MEAT’s debutaften med dette koncept, hvor man i løbet af aften ville få en masse mindre, men spændende udskæringer og retter serveret, efter kokkens eget valg og egne varme anbefalinger. De lovede en smagsoplevelse, og det var det i sandhed!
Forret
Der gik ikke længe før, vi fik første ret serveret. Det var MEAT’s egen sushi i form af en nigirirulle med grillet oksemørbrad, tang, sesam, teriyaki og karse. En sushi MEAT kan være stolte af at kalde deres egen. For blandt gæsterne blev tallerkenerne hurtig tomme, og der skabte sig en bred enighed om, at det var, uden sammenligning, den mest spændende og udforskende sushirulle, de havde smagt.
Anden forret var den lækre carpaccio rulle med rucola, sprød parmesan, Dijon sennep, olivenolie og balsamico. Vi selv fra ClubAalborg blev noget imponerede, da den møre kød landede på vores tunge. Retten var fuld af smag og uden tvivl den bedste carpaccio, vi nogensinde havde smagt. MEAT kan stole på, at vi kommer igen efter mere.
Den tredje forret var et stort show i sig selv. MEAT-cigaren med filodej, braiseret oksekød og 3 slags dip var lagt i en skattekiste, og da lågen blev løftet, dukkede cigaren frem i et rygende væld og serveret foran os. Den havde et sprødt ydre og et mørt indre, der med et dyp i dippen blev enhver madanmelders drøm.
Hovedret
Da de første 3 retter havde lagt deres bund i vores maver, der var sultne efter mere, så vi, hvordan MEAT’s personale stod på rad og række i færd med de udskæringer, vi forventningsfulde snart ville få lov til at sætte tænderne i. Udskæringerne var af 3 slags kød: Australsk filet, Himmerlandsk oksemørbrad og Unika tomahawk. Det var en fornøjelse at se, hvordan MEAT udskar kødet, der var stegt til perfektion, så det var fyldt med smag.
Det var især unika tomahawken, MEAT havde set frem til at servere for deres gæster: ”Der er et godt i show i den udskæring og noget historie bag. Den har altid været en succes blandt vores gæster og står på listen over bedste udskæringer i verden.”
Hertil fik vi serveret kokkens udvalg af forskellige side orders – heraf pommes frites med krydderurtesalt, ovnstegte krydderkartofler á la MEAT og grillet asparges. Til husets rødvin, specielt udvalgt til hovedretterne, var der ikke noget at sætte en finger på.
Dessert
Efter en kort pause fra de efterhånden mange, lækre retter, hvor vi fik anledning til at dele vores Tip en 13’er ud, var det tid til desserten. Vi selv var spændte på, hvordan MEAT ville bære sig ad med at servere en dessert i deres populære BBQ-univers, men da MEAT kunne præsentere deres grillet isbombe, gav det hele meningen. Isbomben var knasende, blød og velsmagende og i symfoni med de friske frugter dertil. Retten var med til at skabe en flot rød tråd fra aftenens begyndelse og til aftenens slutning. Hertil blev en god kop kaffe serveret, hvilket blev prikken over i’et.
Til slut kunne vi kåre aftenens vinder af Tip en 13’er, hvor MEAT kunne overrække den heldige vinder et gavekort på intet mindre end 500kr. En fantastisk måde at afslutte aftenen på, da gæsterne mætte på oplevelser kunne begive sig hjemad.
MEAT levede i særdeleshed op til vores i forvejen høje forventninger til dem og aftenens menu. Alt i alt fik vi 3 forretter, 3 hovedretter og 1 dessert serveret, og hvor blev vi mætte. Alle retter var smukt udskåret, anrettet og præsenteret af personalet. Gæsterne blev ikke kun overraskede over deres kunnen indenfor så forskellige retter men også imponeret over deres viden herom.
For hos MEAT gør de meget ud af at uddanne deres personale, så de er godt klædt på til at fortælle deres gæster om, hvad de får at spise:
”Der er gode røverhistorier til alle udskæringer, ligesom med vine. Der er lige så mange smagsnuancer, og det er ofte en ny verden for vores gæster, når vi fortæller om vores retter. Vi ved, hvad vi serverer, og vi elsker at fortælle herom. Det tænder en ild i vores personale.”
Der er ingen tvivl om, at MEAT brænder for at give deres gæster den helt store smagsoplevelse, og at de lykkedes med det. Alle serveringer var lavet til perfektion og smagte helt exceptionelt. De fik endnu engang bevist, hvorfor deres store succes i Aalborg er så velfortjent, som den er. Om denne succes fortæller de selv:
“Folk er glade for MEAT, og det er også fedt, at man i dagligdagen kan mærke, at stamgæsterne bruger os til så mange forskellige anledninger og til en så bred vifte af gæster. Det er fedt, at vi kan have et forholdsvis skærpet koncept med grillen som omdrejningspunkt samt vide, at vi er eksperter på det område og samtidig nå ud til så bred en vifte af gæster.”
Derfor kan vi med stor overbevisning anbefale MEAT til alle og enhver, der ikke vil snydes for en smagsoplevelse af de helt store i et BBQ-univers, hvor kun det bedste er godt nok til MEAT’s gæster. Det kunne være dig.
Du kan læse mere om MEAT her